Første «langtur» på egen MC

Vi følger Isak på veien in i MC-livet, og i går var det første -litt lengre- tur på trafikkerte veier.

Klar for å kjøre hjem fra Vindfjelltun. 84 nye kilomenter venter.

Isak Marthinsen har i mange år allerede drømt om egen motorsykkel og førerkort. Motorsykkel kjøpte han tidligere i år, men han må vente til neste år før førerkortet er i lomma. Som pappa er det det ikke fritt for at dette prosjektet er forbundet med en del bekymringer, men siden jeg selv er langt over gjennomsnittet interessert i MC-livet kan jeg ikke nekte poden. Jeg må derfor sørge for at han blir så god til å kjøre motorsykkel at det ikke skjer en ulykke.

Les flere blogginnlegg her

Isak kjøpte ny motorsykkel hos Speed MC i Sandefjord tidligere i sommer og den står alltid nyvasket i garasjen. Heldigvis er Isak en person som spør og graver, og det virker som han har respekt for hva som kan skje når man ferdes på motorsykkel. Vi har en god stund øvekjørt på en parkeringsplass i nærheten, og før jeg tok turen fra Lindesnes til Nordkapp begynte vi å kjøre litt på småveier i nabolaget. Nå er Isak såpass trygg at vi kjører på mere trafikkerte veier, og i går tok vi første «langturen». Den gikk fra Horten og opp til Vindfjelltun hvor det er samling av motorsykler hver tirsdag gjennom sesongen. Jeg må jo innrømme at dette er en veldig trivelig far og sønn-greie å gjøre sammen. Det er jo mange spennende motorsykler på et sted disse tirsdagene. Bare å gå rundt på plassen der og se på alle de flotte motorsyklene er jo spennende i seg selv.

Blandet kjøring

Veien opp til Vindfjelltun er blandet. Noen strekninger har en del trafikk, men for det meste lite trafikkerte veier. Det vi hadde fokus på i går var plassering i sving. Dette begynte vi å øve på på søndag. Isak tar lett til seg læring, og det var ikke mange svingene i går før plasseringen satt. Det er mange svinger på veiene opp og ned fra Vindfjelltun og Isak fikk derfor mange repetisjoner. Det blir spennende å se om jeg må minne han på plassering neste gang.

På søndag fortalte Isak at han ble sliten under kjøring, og det er jo kanskje ikke så rart. Det er mange beskjeder som skal tas i mot, og for en som er fersk er det mange ting, vi tar som en selvfølge, som han bruker energi på. Likevel gjennomførte han første etappe i går på 84 kilometer uten pause. Underveis minnet jeg et par ganger på at han måtte slappe av i skuldrene og ikke klemme for hardt rundt holkene. Dette ser ut til å hjelpe.

Veien videre

Isak har tatt trafikalt grunnkurs, men har ikke begynt på kjøreskolen ennå. Siden han fyller 16 i mars begynner han snart med kjøretimer. Forhåpentligvis kan han da kjøre opp ganske tidlig neste sesong.

Siden Isak kjøpte helt ny motorsykkel holder vi fremdeles på med innkjøring. Han gleder seg til vi kan ta førstegangservice, men før det må vi kjøre 60 mil til med maks 5.500 omdreininger per minutt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *