Første langtur ble tur-retur Straand-treffet

Far og sønn på like motorsykler

Du lurer kanskje hvordan det går med Isak og veien til førerkortet på lett motorsykkel? Denne helgen hadde han sin første ordentlige langtur og første MC-treff noensinne.

Tekst og foto: Rolf W. Marthinsen

Det er kjekt med litt assistanse når en skal promotere MC24-7 og lage innhold. Derfor var det naturlig å spørre Isak om han ville være med til Vrådal og Straand-treffet. Isak var ikke sen å be og fredag satte vi kursen for vakre Telemark.

Isak har hatt teorien på motorsykkel og skal denne uken begynne med kjøretimer. Han fyller 16 i mars og vi håper han kan ta det meste av kjøringen før vinteren er et faktum. Poden hadde før turen til Vrådal øvekjørt over 50 mil, og han gleder seg til han har rundet 100. For da er motorsykkelen ferdig innkjørt. Det var kaldt da vi satte oss på syklene i Horten, men med gode klær og små pauser innimellom gikk det smertefritt. Isak er blitt flink til å kjøre sving og etter denne turen trenger han svært lite korrigering underveis. Han har fått god trafikkforståelse og tar til seg læring kjapt.

Like motorsykler

Jeg hadde fått i oppdrag å kjøre en demosykkel fra Asker MC Senter til og fra treffet, og det var jo litt morsomt at dette var en sort Yamaha MT 09. Isak har gått til anskaffelse av en sort MT 125 og dermed ankom far og sønn treffet på like motorsykler. Dette synes vi begge var litt tøft. Jeg hentet demosykkelen på onsdag og leverte den på ettermiddagen i går, hvilket vil si at jeg også fikk testet denne motorsykkelen. Testen kan du lese senere denne uken. Jeg kan allerede nå røpe at jeg likte denne motorsykkelen veldig godt. Lett og leken!

Kaldt på fingrene

Opp til treffet ble det relativt mange pauser, men vi brukte likevel ikke mer en fire timer opp iberegnet en kort matpause. Jeg var så heldig at sykkelen jeg kjørte hadde varmehåndtak noe ikke Isak har. I tillegg var hans hansker ikke like gode som mine. Derfor byttet vi hansker underveis og guttungen fikk dermed varmen igjen i fingrene. Det er på ingen måte bra å fryse når en kjører, kanskje spesielt ikke når man er fersk.

Det ble et hyggelig treff. Vi fikk satt opp rollups og banner, og vi fikk delt ut noen hundre flyers. Hele helgen ble det for min del jobbing og det ble kanskje litt dødtid for Isak, men jeg er likevel ganske sikker på at han koste seg denne helgen. Ingen av forhandlerne hadde med seg lette motorsykler for prøvekjøring, noe de kanskje burde ta til etterretning.

Søndag var det tur hjemover igjen, og på smale Vestfold og Telemark-veier ble dette en fin opplevelse. Det var litt kaldt, men det ble litt mildere når vi nærmet oss Horten. Nå gjenstår det bare noen få mil før motorsykkelen til Isak er innkjørt. Da blir det litt lettere å holde god fart, spesielt i oppoverbakkene. Vi satser på flere fine høstdager og flere kilometer før snøen laver ned.

Det var bra deltakelse på Straand-treffet også i år.

One thought on “Første langtur ble tur-retur Straand-treffet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *