Ferdig pakket og klar for Lindesnes – Nordkapp

I over et halvt år har jeg planlagt denne turen, og nå er Zero-en og jeg endelig klar for tur.

Zero-en og jeg klare for tur.

I morgen tidlig starter eventyret. Det vil si at jeg begynner å kjøre fra Horten ned til Lindesnes fyr hvor turen offisielt starter. Tirsdag morgen settes nøkkelen i tenningslåsen ved fyret og første august befinner jeg meg forhåpentligvis på Nordkapp-platået.

Les flere blogginnlegg her

De siste ukene har jeg hatt ferie med familien. Zero-en har stått i garasjen noen dager og jeg har fått testet den litt. Ikke så mye jeg hadde håpet, men jeg tror jeg er klar. Det ble en utfordring å pakke for en så lang tur. Planen er å campe når det er fint vær. Telt, sovepose, kokeutstyr og hengekøye tar plass. Veskene som er montert er ikke så veldig store, men med en ekstra vanntett bag fikk jeg plass til alt. Å kjøre elektrisk motorsykkel krever at man har med ladekabler. Disse er tykke uhåndterlige og tar ekstra plass. Den ene fikk jeg i sidevesken og den andre ble liggende på toppen av bagen jeg har pakket på sadelen. I tillegg har jeg med en del flyers som skal deles ut hos ulike forhandlere langs veien.

Planen er å kjøre mest mulig langs kysten oppover. Fra Lindesnes brekker jeg av vestover og skal en tur innom Egersund, Sandnes og Stavanger før jeg slår ro for natten.

Et bilde fra en testtur forrige uke

Den største utfordringen på denne turen blir lading. Jeg har beregnet en snittavstand mellom ladepunktene på 18 mil. Om det er optimistisk med fullastet motorsykkel vil tiden vise. Heldigvis starter jeg i et område hvor det ikke er så langt mellom ladestasjonene. Planen er å lade en gang midt på dagen og om natten, så får vi se om det holder. Jeg oppdaget at motorsykkelen bruker mye strøm i høy hastighet og jeg har planer om å holde meg mest mulig unna motorveier.

Om noen ønsker å kjøre sammen med meg et stykke er dere hjertelig velkomne til å henge dere på. Jeg har planer om å starte fra Lindesnes tirsdag klokken 10.00. Jeg skal forsøke å legge ut blogginnlegg her på MC24-7.no så ofte jeg har mulighet. Jeg kan ikke love at det blir hver dag, men jeg skal forsøke å holde dere oppdatert.

Mange lurer kanskje på hvorfor jeg ønsker å kjøre fra sør til nord uten å bruke fossilt drivstoff. Svaret på det er at jeg gjerne vil bli bedre kjent med fremtidige lesere av MC24-7.no. I tillegg vil jeg teste om fremtiden er elektrisk også for oss motorsyklister. Jeg håper jeg møter flere av dere langs veien og tar gjerne en kopp kaffe dersom det passer.

I morgen kjører jeg fra Horten ganske tidlig. Planen er å svinge innom Speed i Sandefjord, Sørlandet MC i Arendal, Motor Teknikk og MC-senteret i Kristiansand.

3 thoughts on “Ferdig pakket og klar for Lindesnes – Nordkapp

  1. God tur, jeg starter fra LIndesnes selv i morgen tidlig, litt før deg kanskje ;ø)
    Skal også opp til Nordkapp, følger delvis kysten oppover, Odda camping og Åndalsnes camping er sannsynligvis plasser for natten og så Namsos, Scandic Rockheim osv osv. Kjører gammel BMW r1100gs rød og hvit.

  2. Ønsker deg God Tur Rolf. Kommer til å følge med deg. Dine erfaringer blir artige å ta del i. Se opp fpr sauer, både på to og fire bein 🙂

  3. Snittavstand på 18mil med 14kWh batteri? I tilfelle høres det ganske optimistisk ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *