Endelig tilbake på Trans Euro Trail

Det er flere grunner til at det er en stund siden bloggen ble oppdatert. Dels fordi jeg har kjørt flere kjedelige transportetapper, dårlig vær og lange og slitsomme etapper.

Wasaline Umeå - Vasa
Forlater Sverige for denne gang og kjører snart i land i Vasa i Finland

Etter en transportetappe fra Sundsvall til Umeå kjørte jeg inn på båten som tar meg over til Vasa i Finland. Båten gikk klokken 19.00 og var ikke framme før midnatt. I Vasa fant jeg en campinglass for å sette opp hengekøya noe som var en utfordring i mørket og mye vind. Klokken 01.30 var jeg endelig klar for å krype ned i soveposen. Det ble en veldig urolig natt siden plassen jeg fant var veldig utsatt for vind, og det ble lite søvn denne natten. Yr meldte litt regn på morgenen og bedre ut over dagen. Dette viste seg å ikke stemme i det hele tatt. I går kjørte jeg i regnvær hele dagen. Jeg ble kald etter hvert og bestemte meg for å sove innendørs. De første 15 milene fra Vasa foregikk på asfalterte veier, med utrolig mange rette strekker. Rimelig kjedelig, spesielt når regnet laver ned.

Etterhvert kommer jeg endelig inn på et av flere TET-spor her i Finland, og det var deilig å kjenne grus under knastene igjen. Når man kjører grus er man ikke like passiv og det var fint å få litt mer varme i kroppen. Også her på grusen var det mange rette streknonger og mye rullegrus. Det vil si at man må være litt forsiktig, men for 690-en er dette ingen stor utfordring. Den oppfører seg forutsigbart selv med god oppakning og fulle tanker.

1000 sjøers land
En av de utallige innsjøene i Finland. Vakkert, ikke sant?

Når været ikke er bra stopper jeg ikke like ofte som ellers og jeg bestemte meg tidlig på dagen at det skulle bli tidlig kvelden, og soving innendørs. Derfor booket jeg langs veien ei campinghytte i Ähtäri hvor jeg kunne tørke litt tøy, få meg en dusj og en rolig natt.

I dag er været lettere og planen er å fortsette sørover på grusveier før jeg brekker av mot øst. Målet for dagen er å komme meg til Jarvishydan Hotel og Spa hvor jeg skal møte min venn Markus. Han eier dette hotellet og har invitert meg hit. Får vi tid blir det også litt gruskjøring sammen med Markus og Marco. Så følg med!

Jeg har oppdatert sporingssiden slik at du kan se min aktivitet de sju siste dagene og ikke bare siste døgns aktiviet.

Rolf

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *