Endelig i gang

Skal man kjøre Norge på langs må det gjøres ordentlig. Da begynner man selvfølgelig fra nordligste eller sydligste punkt. Jeg valgte Lindesnes som utgangspunkt for min tur.

dag1-3
dag1
dag1-6
dag1-5
dag1-4
dag1-2
previous arrow
next arrow
Shadow

Mandag brukte jeg lang tid på å komme meg ned til Lyngdal hvor jeg tilbrakte natten i hengekøye mens Zero-en var tilkoblet 220 volt. På vei nedover benyttet jeg sjansen til å svinge innom Sørlandet MC-senter i Arendal for en kaffekopp og en hyggelig prat med daglig leder Cecilie Larsen. I mellomtiden fikk Zero-en litt strøm slik at jeg kunne komme meg videre.

Ved Ikea utenfor Kristiansand fant jeg endelig en lader som virket.

Jeg har en viss anelse om at jeg kommer til å bli godt kjent med rekkevidde -og ladeangst de neste ukene. For allerede på vei ned til Lindesnes røk ladelogistikken. Det viser seg at med så stor oppakning er rekkevidden langt lavere enn jeg hadde forespeilet meg. På vei ned til Lyngdal måtte jeg lade to ganger isteden for én som jeg hadde budsjettert med. Det som kanskje er verre er kvaliteten på ladestasjonene. Jeg opplevde at to ladepunkter ikke fungerte, og med det fikk jeg kjenne på rekkeviddeangsten. På Ikea ved Kristiansand fant jeg endelig en lader som fungerte. Da hadde jeg to mil igjen før jeg var tom for strøm.

Rekkeviddeangst kan man ta høyde for hvis man vet rekkevidden og avstand til neste lademulighet. Ladeangsten derimot er mer uforutsigbar. Jeg håper bare jeg var uheldig at dette ikke gjentar seg ofte, for jo lengre nord jeg kommer jo mer glissent blir det med lademuligheter.

I morges satte jeg kursen for Lindesnes fyr, og her møtte jeg Peter Ozsvat Carlsen som er kjent for å lage spennende motorsykkel og scooter innhold på YouTube-kanalen Calvats Garage. Det var hyggelig og morsomt. Vi tok en prat om å pakke motorsykkelen for tur. Peter kjenner jeg fra min tid i MC-avisa. Peter er en flink mekaniker og har blant annet kjørt gjennom Europa på scooter.

Her er videoen Peter har laget fra vårt møte på Lindesnes.

Det tok litt tid med filming på Lindesnes og jeg kom sent av gårde. Nordsjøveien ble valgt bort fordi jeg hadde planer om å besøke Arena MC i Sandnes på veien. Her fikk jeg også kaffe og en lang prat med Ronny Ellingsen mens min venn Zero fikk mer strøm til batteriene. Jeg fikk også låne en demosykkel for å hente et telt som jeg har kjøpt på finn.no mens lading pågikk. Siden jeg var så heldig å få gratis overnatting på Stord ble det en hektisk dag. På tripptelleren klokken jeg inn 37 mil, hvilket er i lengste laget når man må bruke tid på lading. Det vil si at det ikke ble så mye tid til filming og fotografering. Jeg lover at jeg skal forsøke å komme sterkere tilbake på dette området.

Hittil har det blitt to lange og ganske hektiske dager. Jeg har ikke vært framme ved overnattingsstedet før klokken ni på kvelden, selv om jeg startet forholdsvis tidlig begge dagene. I morgen har jeg planer om en litt roligere dag, slik at jeg kan filme og fotografere mer. Første stopp blir Bergen.

En mager trøst er kanskje at bensinprisene ikke er spesielt lave i disse ferietider.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *